23.06.2009 ob 11:19

Iščem plačano delo

Pojdi na komentarje

Ni ravno primeren čas, da bi se dobro plačano delo ponujalo samo ali vsaj takšno, ki je cenjeno po učinku. Za dani napor in število ur porabljenih zanj, prejmeš pošteno-dobro denarno nadomestilo, je moj skromni moto. Torej, velja mi rezultat med razmerjem teh dveh faktorjev, in če je ta za cca nekaj ur 100€, pa četudi je to  1x  tedensko ali 2x mesečno, še vedno priznam to, kot dobro plačano delo, ne pa kot dobro plačo.

Vedno pripomnim tistemu, ki tarna o tem, da ni dela:” potem si lenuh!” Namreč dela je dovolj, le da ta ni za vsakogar okusa. Pri selitvi od prepotentnega težaka, kakšni estetsko lepo oblikovani, med tretjim in četrtim desetletjem starosti, še vedno priskočim na pomoč tudi free. Itak, vse za blagor drugih!

Torej iščem dobro plačano delo in ne dobro plačo, da se razumemo!

Me  pa je Frenk poprosil, ko sem mu omenil da bom objavil tole skoraj prošnjo, naj ne pozabim navesti, da on pa išče službo. O plači se da z njim dobro dogovoriti. Ali drugače s Frenkom boste pridobili veliko, ker zna praktično postoriti vse in v tem tudi uživa,  za razliko od mene, ko bi želel večino bremen prenesti s psiho. Ta potem izredno trpi in naredi človeka zagrenjenega. Še en dokaz da delo osvobaja!

Skratka Frenk ni pokvarjen, pa tudi denar, je zanj vrednota le v tolikšni meri, da poravna obveznosti, ima za kruh in še za kak deci poleg.

Pa še k mojim prioritetam:

Se priporočam! Pardon, se priporočava, kajpak vsak za svoje področje!

dobro plačano, iščem delo, zaposlitev,

  • Share/Bookmark


7 komentarjev

Komentiraj

Vi ste prijavljeni objavi komentar.