24.01.2009 ob 16:05

Seks rekorder

Pojdi na komentarje

Ja, o slavi in rekordih, takšnih ali drugačnih se pri nas veliko govori. Toda letvice so tako zelo ‘nizko’, da ves  blišč bolj spominja na sijaj bižuterije, kot pa da bi to bil pravi žlahni odsev. Toda o tem kdaj drugič.

Precej bolj zažigalno, predvsem pa plemenito in odmevno zveni, da si kot skromen fantič iz hribov doma, ki ti kakršnakoli slava nikoli zanimiva ni bila…Potem pride najlepše. Odmislimo tisto s hribov in pomislimo, da bi kot tak nekoč postal pravi moški sinonim za seks na slovenskem. Brez samohvale, brez vulgarnosti in javnim razmetanjem splovil, ko enostavno dejstva govorijo zase in le tebi v prid.

Brane Kastelic je nadomestni ata mnogim fantom, kajpak danes že možem. Tiste vrste ata, ko je upal svoj čas potešiti  mladostniške radovednosti in številna pereča vprašanja mladih, predvsem tabu vprašanja, o razmerjih in seksu.

To so bili časi, ko je Brane pisal že, kot dopisnik Antene, tedaj ene vodilnih slovenskih, pravzaprav pionirske literature za mlade. S svojo sliko ala Thomas Anders in svojim psihološko erotičnim šarmom je moje vrstnice osvajal kar prek časopisa. Če smo se še tako trudili tedaj biti on, nam to ni uspelo. Zdaj enemu je nagajala frizura, drugemu retorika, tretjemu postava in v takšnem zmešanem redosledu naprej. Nikakor ni bilo posamezika, ki bi pariral njegovemu platonskemu imageju. Preprosto preveč je sominjal na  katerega od rock zvezdnikov, ki imajo extra vpliv na ženske hormone in delujejo, kot nekakšen love guru. Še danes po tolikih letih si nekateri težko dopovemo, da  let in zrelosti ni moč ujeti, ker svoje sreče kovač je vsak sam. Si pa iz njegovih misli lahko potegnil kaj pametnega in uporabnega ter si spletel svojo preprogo.

B.Kastelic je še vedno aktiven na precej koncih. Ko ga občasno vidim in slišim, kot  poročevalca iz Londona na POPu imam občutek, da se ni spremenil niti za dlako. Slika sovpada s tisto v Anteni, le da je obarvana, ker je prvotno bila ČB, če se ne motim. Ko ga slišim ali vidim, še vedno dobim filing, da želi na svojevrsten, danes bolj glamurozen način  z lepo zapakiranimi besedami, očarati prav vsako poslušalko ali bralko. Ker je stacioniran na razuzdanem severu, se nebi čudil, da po več desetletnih izkušnjah in nadgrajevanjih, ni svojih  navad celo spremenil in razširil obzorij?

Kakorkoli že, naj omenim, da že nekaj časa piše blog na Žurnalu24. In tu tiči še ena zanimivost. Brane je na svojem blogu podrl še en svojevrsten slovenski rekord s seksom. Kar v 42/52ih postov je v naslov vključil besedo seks. Upal bi trditi, da je to po številu zapisov celo izid za med prvih 10 na svetu, če bi rangiral po naslovih.

Če preberete ta Branetov članek, boste spoznali, da je seks skozi njegove oči povsem drugače. Tako samoumeven, tako vsakdanji. Sem prepičan, da njegova branja prebirajo, tako  babice, kot nune in  kajpada pubertetnice in z zakonom vezane žene.  V kolikor ne ‘trgaš gat(tangic) več, kot nekoč’, vsem še vedno ostanejo spomini.

Dajmo en aplavz, z nami je bil Brane Kastelic!

 • Share/Bookmark


9 komentarjev

 • brane je nakladač..

 • Kot pisec seksualnih tekstov je Brane odličen, kot poročevalec pa ena velika žalost.

  Antena je bila pa svoj čas res odlična in škoda, ker so jo povsem uničili.

 • potreben zgleda

 • Jaz pa sploh nisem vedela, da ima blog. Hvala ti. Se grem takoj zdaj “pasti” tja.

 •   Katka
  8.02.2009 20:33

  Ali imaš vpliv ali ste vsi povezani ali pa res nimaš sreče? Tolk dolgo si bil najprej pod hišnimi, vedno si na siolovi strani, potem spišeš članek o njem in namigneš siolu, 10dni kasnej pa je že hišni. Ste vsi povezani? Bravo! Si vsaj kaj pokasiral al’sam konkuriral pa zvisel?

 • ga je zdej povozil čas!

 • zdej pa še na siolu hara:)

 •   Iggy
  3.07.2010 10:31

  Ma to je smeh, super:)

 • [...] me je razočaral  Brane, stari rocker, kljuka stara, ko se je začel družit s popovci. Zrihtam mu izi šiht in kopico fit&fun frčafel, pa tipson niti časa za pir ne najde. Zato pa se me ni dotaknil [...]

Komentiraj

Vi ste prijavljeni objavi komentar.