7.01.2009 ob 16:07

Prepovedan tudi islam

Pojdi na komentarje

O strokovnosti izražanja in nazivih islama nimam dosti pojma, če sem iskren, zaenkrat nimam niti najmanjše želje po tem vedenju. Vem to, kar vidim in slišim prek medijev, z marsičem, pa se tudi soočim osebno. Župan Ljubljane Jankovič se na čuden, predvsem pa aroganten način odziva na ogorčenje Slovencev napram islamske skupnosti in džamije. Kot bi ne smeli imeti svoje vizije, svojega mnenja? Obnaša se, kot bi želel iz bog si ga vedi kakšnega razloga pripeljati razprtije na slovenska tla.

Če sem nedavno še sočustoval s katerim od zagovornikov džamije, se mi je zadnje dni to uprlo dokončno in sem proti dotlej, ko bi ta skupnost izpolnila osnovno!

Tisočletna klanja, gorozote, samomorilski terorizem, otroci z orožjem, ki mi jih slovenske TV mreže ponujajo 24 ur na dan, so mi priskutile mnenje ter odnos do islama, vključno z njihovo džamijo!

Na TV non stop ista sranja. Too much!

Kaj dobrega prinaša islam  na našo zemljo?

Novice prežete s poročili o njihovim prirojenem nasiljem in prelivanju krvi v boju za… koga ali kaj?

Droga ubija in je v civiliziranem svetu prepovedana! Prehitra vožna ubija, alkohol ubija…, vse je prepovedano. Tudi islam ubija, celo širi se. Po suverenih trditvah župana, izjemno brezkompromisno. Bo potemtakem nekoč tudi islam v civiliziranem svetu preprovedan?

Pol kufer imam tega filanja, od tam dol.  Vse posredovano deluje, kot provokacija z določenim ciljem, ko niti ne veš, kdo je provokator, kdo je provocirani! Če so podvrženi samomorilstvu, naj ga prakticirajo doma, mediji, pa bi v svetu, kakršnem živimo lahko zatisnili oči in nam ter našim otrokom prihranili to nasilno bedo.

Se vprašete koliko težav imamo sami s sabo? Toliko, da jih v 100 letih ne rešimo! Jih rabimo več, nam je treba tega?

Se zdaj ne čudim, da je EU zaprla vrata Turčiji. Mislim, da so cviknili tudi pred Hrvaško, ki je nekakšna odskočna deska vsega kaosa prek Balkana in vse navzdol. Verstva, ki zagovarjajajo nasilje, vzpodbujajo sovraštvo in nestrpnost bi moralo najprej doseči določeno raven napredka, predvsem civiliziranosti, za  vstop med druge kulture, ki zagovarjajo enakopravnost in mir.

Sem se kje zmotil?

 • Share/Bookmark


4 komentarjev

 •   bar
  8.01.2009 10:44

  Se popolnoma strinjam z napisanim, čeprav na nek način podpiram, da verske skupmnosti dobijo svoje prostore (muslimanska že ima molilnice, kar sicer ne izključuje, da dobi tudi džamijo) a strogo po naših predpisih, sem pa odločno proti vsopu Turčije v EU.

 •   likeanja
  9.01.2009 21:18

  To kar mi vidimo, beremo, spremljamo vezano na muslimane je samo majhen procent vseh ljudi.( skrajneži, ki pa so povsod, samo da v različnih “oblikah”) Velik procent je pa ljudi, ki so kot mi sami ali še celo boljši ljudje po srcu in duši, ki niso ničesar krivi..včasih je treba pogledati tudi z “drugačnimi očmi”.

 • Posamezniki zaserjejo ugled večine. Če ima narod vcepljene ideale in z vero priučene vrednote, ki so nepristranske, celo škodljive, jim mi tu nimamo kaj pomagat sploh pa gledat z drugimi(po tvoje zatisnjenimi očmi). Le zakaj? Za zgled se je potrebno potruditi!

 • [...] in ko posluša kaj koristnega, se cel spremeni v en veliki uhelj. Naj si bo še takšna banalnost, Zoki si vzame čas. Še več časa potem pokuri (sej gre vse v rok službe), ko  tuhta in tuhta z [...]

Komentiraj

Vi ste prijavljeni objavi komentar.