6.01.2009 ob 17:21

Nov zakon o prednovoletnih željah za l.2010

Pojdi na komentarje

Dober prijem sodelavčeve žene po dolgotrajnem domačem zatišju, menjava 18 letnega poslanskega statusa z ministrskim, nov MB S klase, kot nadomestil stare E klase, do tal pogoreli taščin skedenj, luksuzni apartma v Simonovem zalivu s pogledom na morje… Takšne in podobne predovoletne vraže in želje so vrele po naših glavah prežete s šampanjcem in ostalim alko sranjem.

Na žalost nekoč aktualne skromne želje, vsaj čez dan imeti obloženo mizi, da nam nebi krulilo po želodcu ali da bi hčerin sinek imel topla oblačila, da bo mati dočakala penzijo in užila zasluženo…, ne sodijo ravno med novoletno obarvane interesantne želje? Ah ja, to so tegobe, ki zamorijo in se jih ne glede na status v času veselja izgogibamo.

Začuda pa z novim zakonom, imenovanim recesija, ponovno  stopajo v veljavo s prihodnjim letom!

Po drugi strani pa…

Ko se je že vrhunec človeške razvajenosti prevagal in gre pot le navzdol, bi si še v zadnjem vzdihljaju, v spomin starih časov prestiža zaželel nekaj, kar bi sicer prineslo leto vsem nam. Tisti mali tleči plamenček na vse, več-manj ugasnjene sveče.  Naj bo zvedavost potešena, če že želodec vseh ni. Pomemben je samo skupni imenovalec.

Ne bom izzival usode in klical po miru. S tem bi ogrozil stabilnost drugje, ker baje je ravnovesje miru pogojeno z razmerjem hudobij in dobrih del, ki jih povročamo ljudje sami.

Prva, morda najbolj pogojena za preživetje. Vlada je napovedovala spremembe! Seveda  je še čas! Bodite kerlci in si vsi vodilni vključno s politikanti in mesečnimi bogatuni zaposlenimi v družbenem sektorju zmanjšajte dohodke za vsaj polovico. Omejite managerske in direktorske plače, razliko pa pripišite tistim, ki to potrebujejo. Smo člani ugledne družbe v EU, morda najbolj civilizirane družbe v osončju. Posamezniki, ki so del nje, si ne zaslužijo životarjenja. Dajte jim tistih 500-600€ mesečne garancije.

Druga želja se nanaša na športu. V veliki želji, po prenehanju statusa predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije Janeza Kocjančiča. Njegov staž se vse bolj nagiba  k doživljenskemu, kot ga je svoj čas predsednikovanje prakticiral veliki leader Tito. Plemenit človek bi sočutje pokazal celo sam  ter iz spoštovanja, častno prepustil mesto mlajšemu kadru, predvsem sposobnemu.  Čopovi in Kozmusvi rezultati bi postali še boljši, saj bi vso porabljeno energijo za gonijo po primernem statusu, kakršnega si itak zaslužita, namenila predvsem treningu.

Čeprav tema št.1, pa zajeta, kot želja 3. Želel bi, da vsaj tisti politiki, in da ne govorim že zaradi staža pravih narodnih herojev, ki so oddelali mandat, pa do tistih že s četrtim, da naredijo vsaj enkrat pisno domačo nalogo. Javnosti bi lahko oddali poročilo o svojih dosežkih. To bi bilo lahko celo izhodišče za morda enega najboljših scenarijev vseh časov v slovenski filmski industriji. Žarn  izberite po lastnem okusu!

Želim tudi, da bi končno uredili mejo s Hrvaško. Da v primeru velikega in resnega spora vsaj vemo, kje izkopati temelje in začeti postavljati zid. Glede na osebna prepričanja in videnja, niti nismo tako skregani, kot kažemo, ampak bi si včasih človek le zaželel malce miru v hiši. Nikakor  si ga ne moremo privoščiti ob vsem prepihu, če ne moremo zaprtih vrat. Pravzaprav, bi morali najprej vedeti, kje vrata so?

Še zadnje, sicer med neštetimi travmatičnimi, ki bi pomirila strasti in radovednost. DARS tarna o velikih izgubah! Je bilo kdaj drugače, kljub obcestnemu  klošarjenje in nabiranju miloščie? Naj tudi on že javnosti enkrat da na vpogled listino o poslovaju. Naj pokažejo, kje, zakaj izgube, če res izgube? Včeraj sem jim nakazal 55€ in pohvalno, cijazil se bom, sicer po preluknjani in grbinasti cesti s tisočerimi obvozi do konca januarja 2010. Mnogi jim bodo tudi junija nakazali 55€, pa DARSU ni mar, da se bodo vozili le 7 mesecev. V tej malo že po prevari dišeči zanki vidim prespektivo? Škoda, da njihov kader nikoli ne vidi uspeha. Morda pa bi bil čas, da se začnejo ukvarjati s čim drugim. Morda s potovanji na Mars ali kar z medgalaktičnimi ekspedicijami. Gori je veliko meglic, na zemlji je še precej jasno…

  • Share/Bookmark


1 komentar

  •   domen
    23.02.2009 14:53

    hehe,tole s prvo,pa se uresničuje.sicer bol minimalno ampak se.ostale pa so glede na drhal,ki se je dotika precej utopične.:)

Komentiraj

Vi ste prijavljeni objavi komentar.