14.12.2008 ob 21:24

Muslimanov ne bo v Ljubljano…

Pojdi na komentarje

Ne znam opisati občutkov ob takšnem apelu namenjenim slovenski javnosti. Prva iskrenost je, da me to eno figo briga, dokler imam svoj mir, ko se zgodi nekaj nepredvidljivega, je še kako moja stvar. Nobene debate ni, naj se pleše po prepričanju večine.

Moj glas ne šteje, če bo del večine, bo močan, kot cunami.

Na izjavo, ki jo je nedavno podal pred kamerami verski vodja muslimanske verske skupnosti, sem reagiral zelo, khmm… versko, slovensko, kdo bi vedel:

Če bi bila maša  v počastitev njihovega praznika v džamiji  in ne v športni dvorani, bi se obreda  v Ljubljani udeležilo veliko več muslimanskih vernikov, tako pa jih veliko ne bo…

Takoj po različnih kemičnih reakcija in občutkih na zgornji citat so bili prvi besedni odzivi:

Ja in kaj potem, meni je prav, zakaj to sploh govori nam, če misli, da koga od 99% in še nekaj prebivalstva to zanima, mora biti pa velik optimist

Ali obratno. V koliki meri njih zanimajo naše težave?

Ne razumem, zakaj so vse manjšine in tujci podvrženi vzdrževanju konfliktov, pregrevanju strasti, predvsem pa na tujem. Nimamo dovolj nerešenih svoji težav? Povsod je lepo, doma je najlepše, si vedno rečem, ko sem nekaj časa zdoma. Tu sem doma,  islamizem mi je tuj, dovolj o njem pa mi  povedo nekaj svetovno znanih skrajno nazadnjaški prepričanj, ki jih Islam prakticira v nasprotju s humanostjo, ki je praksa civiliziranega sveta.

Največja napaka Islama je, aroganca, ki se odraža v neželji po konsenzu, popuščanju in priznavanju svojih zmot. Če se bo Islam želel širiti v svet med druge kulture in ozemlja, se bo moral pustiti svetu podučiti o teh svetih vrednotah, če želi, da ne bo naletel na odpor za vsakim kamnom.

V najlepšem žargonu  rečeno, je  moj odziv na citat najprej pravica vsakega Slovenca in potem še normalna reakcija, za kaj več, pa je že potrebna  lepa beseda in kopica argumentov!

Sem zaradi tega nestrpen?

 • Share/Bookmark


10 komentarjev

 • korektno stališče.
  zadeva je seveda polarna in niti ne simpl…globalizacija pa dela svoje dalje…nekoč res več ne bo ločnic…v radiju 1km se bodo trle krščanska, muslimanska, pravoslavna in še kera :) ampak nereligijoznih ljudi bo čedalje manj….pozdravljam širjenje tuzemske religije ljubezni :twisted:

 • hm, moj komentarčič je v moderaciji…nisem bila “prav” prijavljena I guess..

 • Verjemi, če bi bili vsi tako korektni, bi na svetu vladal mir:) Islam, kot takšen in nam poznan ne sklepa kompromisov, bi jih pa sprejemal v svoje dobro!

 • res kapo dol na tvoje razmisljanje,misli ter argumente se strinja stabo pa rad bi vidu, da bi se poznala pa kaksno se rekla na to temo ni kej bravo….ana ,ti, se mi pa zdi, da si v veliki zmoti.

 • največja, ti si preresna :twisted:

 • sicer pa se redar precej strinjam s tabo :mrgreen:

 • :)

 • Mal zmerne nestrpnosti mora bit – in te veliko Slovencem primanjkuje, zato se pa hlapčevsko obnašajo.

 • V islamu je smrtni greh samo pomisliti, da bi kaj iz Korana spremenil. Poglej, kako se med sabo pobijajo Šiiti in Suniti. Pa niso Suniti nič črtali iz Korana, samo nekaj sun so dodali.

 • A nisem ravno o tem govoril? Islam ni za kompromise, to je dokazal vedno! Bog ne daj, ampak prav lahko pa bo čez čas (10,20,40…let), kupljenih nekaj hektarjev zemlje v Ljubljani izgovor ali celo razlog za kakšno od neštetih vojn, ki jih bijejo?

Komentiraj

Vi ste prijavljeni objavi komentar.