12.12.2008 ob 18:06

Pikaš, pičim in ženska-ženski

Pojdi na komentarje

Sedel sem za mizo enega mestnih lokalov, ko se primaje eden od navideznih znancev, brez besed se prisede k mizi. Saj ne da mu nebi sam ponudil stola, ker vem da bi stisnil za rundo, ampak nekako mi ni bilo do družbe. Uro ali dve pred tem, kdo bi se sploh še spomnil, me je moja napičila dokončno, ko me je pred tem že celi teden pikala po malem.

Kako smešno se mi zdi, ko pa zakon določa ravno obratno, da mi pičimo njih. Ampak kaj bi tarnal, ko pa je nejevolja kužna in ob dveh kritičnih zgrmi nate kopica drugih tegob! Zavoljo takšnih reči, imam svet željo okoli sebe včasih narediti ga še bolj krutega.

In če se vrnem na mizico, kjer sediva in se utapljava že dva. Malce okajen jaz, malo bolj sotrpin, ravno prava kombinacija za kako sranje! Ampak dileme ni bilo še nobene, držal sem vse pod kontrolo. Že malo iz prakse, kako je, ko zazvoni mobitel. Namreč pred meseci sem začel samokampanjo o opustitivi te novodobne razvade. Nebi verjeli, kako so dnevi bolj doživeti brez telofoniranja.

Med vrsticami in njegovimi drhtečimi ustnicami sem prebral, da ima popoldansko mašo, katere pridigar je morda njegova žena? Nisem se zmotil, kajti nekaj sekund za to mislijo je zricitiral vso pokoro, ki je menda pripadala predhodnemu pogovoru. Toliko kletvic, tudi sam v težkih trenutkih težko sklamfam vkup, četudi znam biti zelo izviren, kadar sem v elementu.

‘Še eno rundo’, je zarjovel skozi steklo!

Tako urne postrežbe pa že dolgo ne, pa lahko rečem, da je bila kar gužva! Stari maš pa respekt, ga pohvalim. Le zamahne in ga zvrne do dna, saj veselimo se nova runda je že na mizi!

Nekaj sva še momljala o najinih, pa je kaj kmalu besede poplaknila tekočina in prinesla novo svežino in obilo obetajočih projektov.

Vsakih nekaj pretečenih minut se je strnilo v nekaj deset in…še eno rundo, sem tokrat zarjovel jaz!

Glej jo glej, tudi name se je odzvala, kot že dolgo nobena.

Tastar midva sva zakon tukaj je ponavljal!!!!! Čin…………

Ljudje, so opazili, da so strasti razvnete in glej ga šmenta, ko se nama pridruži še nekdo! Ločena mami, ki smo ga žurali še v mladih letih. Uh, te ta nostalgija segreje ali pa me je morda pir, tisti hip nisem bil več prepričan v nič! Kdo bi bil, ob lepi estetsko zaobljeni v sožitju opojne tekočine, prijetnim sogovornikom in odlični zračni klimi. Pod klimo beri, tista fejst, zaradi katerih je svet lepši, je vredno živeti.

Prinesi še enkrat tukaj, naroči natakarici, ki je šla mimo in vodko-juice za mene, z nežnim glasom.

Ja, ženska-ženski! Tokrat smo čakali kakih pet minut. Tudi več bi, morda celo uro, nič ne de! Dalj je bilo, dalj bo trajalo, sem si mislil. Nazdravili smo, zavoljo niti ne vem česa, vem, da sem ‘bluzil’ v tri dni in čakam priliko, da malce raziščem, kaka sranja sem spet ušpičil? Niti nisem uspel razvozlati, zakaj se nama je zlatolaska pridružila, kar se mi ne zdi preveč pomembno, kdo bi ji ugodil, če bi bil preveč radoveden?

Vedno sem mnenja, da ne izzivaj usode, če ji nisi kos!

Tako smo nadaljevalo do pozno v noč in…

…šit, kako mi odmeva po glavi!

 • Share/Bookmark


10 komentarjev

 • Ja in kaj zdej?

 • Ja kaj, eno kuhano vino sem si prpravu, kaj naj bi drugega?

 •   Dejchy
  12.12.2008 20:18

  Hja doma te je “baba” nakurila in namest, da bi se probala poment o zadevi…jo je bol enostavno “pozabit” in se ga usekat u amen. Sej ko prideš domu bo mela itak spet za povedat sam kaj ku je neboš jeb…5% k si prbit in greš spat….in da boš k’seb pršu boš rabu dva dni medtem se bo pa že umirila in bo use postarem…do naslednič ;) .

 • Zato pa eni ne pijemo :D

 • Dejchy, imaš izkušnje vidim;), zato si me prebrala, kot knjigo.

  Matej, zmernost je lepa čednost, čista abstinenca pa je lahko celo bolj nevarna od zmernosti!

 • Abstinenca ni nič nevarna, probaj kdaj :p

 •   Marko
  13.12.2008 01:34

  carpe diem.

 • Trota.

  Raje bi malo manj spila in skupaj lepo popedenala tisto zlatolasko.

 • Hmm, ko pomislim sedaj, bi se kar strinjal

 •   Jana
  5.01.2009 22:01

  Superca! lol

Komentiraj

Vi ste prijavljeni objavi komentar.